IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблем с косата? Решете го!

20 май 2016 11 40

Къде и с какво бъркаме?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Знаете ли, че 41% от жените се борят с накъсана коса ежедневно? Има и такива, които страдат от косопад, като косъмчетата падат директно от корен заради всичките пъти, в които са сушили косата си, използвали са преса или маша.

Представяме ви 5 от най-разпространените очевидни грешки, които допускаме и как точно да прекъснем този порочен кръг, за да не спадаме към дамите от статистиките.

1. Една от основните причини за проблеми с косата е агресивното външно влияние, което често сами налагаме. Максимата, че е задължително всеки ден да разресваме поне 100 пъти с гребен отдавна не е валидна. Заради високите нива на замърсяване и стреса в ежедневието, косата неминуемо страда. И на фона на това, жените постоянно нанасят агресивни шампоани, термична обработка и непрестанно разресване с неподходящи инструменти. Когато миете косата, нанесете шампоан, не търкайте твърде силно скалпа – използвайте само връхчетата на пръстите. Нанесете задължително балсам и изплакнете добре. Не забравяйте защитен серум и оставете да изсъхне сама.

2. Избягвайте да използвате уреди, които стилизират с топлина, защото при всеки допир с висока температура, кутикулата се уврежда. Избягвайте сешоар, когато можете, а когато се налага – настройте го на най-ниска температура. Използвайте балсам без измиване с термозащита. Пресите и машите – не повече от 3 до 4 пъти на месец.

3. Използването на твърде много продукти също уврежда косата. Разбира се, не можете да спрете изцяло козметичните новости, но може би няма да е лоша идея да намалите тяхната бройка. Масла за коса, стилизатор, серум, пяна или лак на едно място никак не са леки за косъма. Подбирайте добре козметиката – има много продукти на пазара, които са създадени само и единствено, за да помогнат за общото състояние на косъма. Проверявайте етикетите за силни химически съединения, алкохол и агресивни съставки. Придържайте се към указанията – ако нещо е създадено само за корена, не го поставяйте върху краищата и обратното.

4. Използването на кокосово масло или други мазни масла върху косата и скалпа и оставянето им върху главата за твърде дълго време, привлича мръсотия и блокира порите. Най-добре е да масажирате с въпросния естествен продукт, да го оставите за 15 до 30 минути и след това да го почистите добре с шампоан или обилно да изплакнете с вода.

5. Избягвайте груби към косата прически. Има много варианти, които са красиви, но внасят голямо напрежение и стрес за косъма. Не залагайте често на високи конски опашки, стегнати плитки и много високи кокове. Без стегнати ластици и шноли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари