IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си изберем преса за коса?

18 август 2016 07 00

3 важни неща, които трябва да имаме предвид

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Не е лъжа твърдението, че в миналото жените са използвали тежки и нагорещени ютии, за да изправят перфектно своята коса.

За щастие, вече живеем във време, в което технологиите са напреднали толкова много, че можем да се радваме на красива прическа без значителни жертви.

Тук възниква и друг въпрос обаче – как да изберем и познаем перфектната преса за изправяне на коса?

Представяме ви основните неща, които трябва да имате предвид, за да не съжалявате по-късно.

1. Проверете плочите

Задължително е да си купите преса с керамични плочи, защото загрява по-равномерно и не нанася толкова много щети върху косата. Освен това, търсете плаващи плочи, защото те ви позволяват да изправяте с по-малко натиск.

Ако искате преса, с която да изправяте и да къдрите, търсете с извити ръбове, защото са страхотни за плажни къдрици.

2. Екранът е задължителен

Много от моделите преси, които се продават, нямат екран. Това е много важен момент, защото по този начин ще можете да прецените точната температура, с която да третирате косата.

Контролирането на температурата ще позволи да нанесете по-малко увреждане, без да рискувате с красивия вид на прическата си. Изправяйте на малки сектори, за да се разпредели равномерно топлината и да осигури дълготрайно изправяне.

3. Имайте предвид текстурата и дължината на косата си

Ако имате тънка коса, по-добре се спрете на по-широки плочи на пресата. Най-добрият вариант за вас са 4 сантиметра на плочата, защото ще покрие по-голяма площ от стандартната плоча и същевременно ще е достатъчно малка, за да изправите всеки кичур.

Ако имате дълга коса, пресата ви трябва да бъде с по-дълги плочи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари