IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 задължителни навика с красотата за 2017

13 януари 2017 08 00

Какво трябва да се научите?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Искате ли 2017 година да бъде изключително добра не само в професионален и личен план, но и по отношение на красотата?

В такъв случай трябва да надградите козметичната си рутина и да подобрите ежедневието си.

Започнете с няколко основни правила, които със сигурност ще ви дарят със забележителна кожа и ще ви лишат от всички възможни проблеми.

1. Не пропускайте слънцезащитата

Един от най-важните навици за красива кожа е да нанасяте слънцезащитен крем. Няма значение дали през лятото или зимата, кожата ви е изложена на риск при всяко време. Носенето на слънцезащита всеки ден ще ви защити от преждевременно състаряване, пигментни петна и дори рак на кожата.

2. Винаги хидратирайте

Замърсяванията и постоянното нанасяне на козметични продукти невинаги са абсолютно безобидни. Нанасяйте ежедневно хидратиращ продукт, който задължително трябва да бъде съобразен със спецификите и индивидуалните нужди на вашата кожа.

3. Никога не спете с грим

Най-ужасното нещо, което можете да причините на кожата си, е да заспите без преди това да сте махнали грима си. Непочистването на козметичните продукти може да доведе до алергии, раздразнения и зачервявания. В случай, че не ви се занимава с лосиони и почистващи гелове, можете да ги замените с кърпички.

4. Почиствайте четките за грим

Четките за грим могат да съдържат повече бактерии, отколкото предполагате. Според експерти, поне веднъж месечно трябва да използвате почистващ продукт и да се грижите за инструментите на красотата. Все пак те имат пряк допир с нежни части като очите, например.

5. Маски

Ако графикът ви е натоварен и постоянно имате неотменими задължения, направете си традиция като отделяте поне един ден, в който да се грижите за себе си. Под грижа имаме предвид всякакви маски за лице, коса, ексфолианти и други.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

тралала ( преди 7 години )
2 - каква глупост и общи приказки!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар