IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В каква последователност да нанасяме продуктите за лице?

9 юни 2017 09 20

В зависимост от това дали става дума за сутрин или вечер

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Грижим се за кожата си, като редовно нанасяме почистващо средство и овлажнител и никога не пропускаме слънцезащитния продукт.

Дали обаче използваме продуктите в правилния ред? Дерматолози дават пояснения каква е препоръчителната им последователност.

Първото правилно е сутрин да се използва продукт, който да защитава кожата от слънчевите лъчи, а вечерта такъв, който да я възстановява.

Грижа за кожата сутрин

Знаем, че след почистването на лицето сутрин, трябва да се нанесе слънцезащитен продукт. Преди това обаче не бива да пропускаме и слоя хидратиращ продукт, за който е препоръчително да бъде с богато съдържание на антиоксиданти.

След това можем да нанесем грима. И ако използваме серуми и масла за лице, най-добре е да си ги запазим за края на деня. Трябва да избягваме употребата на серуми сутрин, защото тези продукти, особено съдържащите ретинол, могат да направят кожата ни чувствителна към слънцето и да я подразнят.

Маслата за лице обикновено са твърде мазни и не са подходящи за сутрешна употреба.

Вечерни грижи за кожата

След като се върнем от работа, следва да измием лицето си с меко почистващо средство и след това да нанесем серум за лице. Тъй като серумът съдържа съставки като ретинол, той може да бъде добър основен слой. След това е добре да нанесем масло за лице или овлажнител.

Ако употребяваме други продукти за грижа за кожата и не сме сигурни в какъв ред трябва да ги използваме, правилото е първо да се нанасят по-леките, следвани от по-плътните и мазни продукти.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари