IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 неща, които никога да не правите с маникюра

25 юли 2017 12 00

Кои са те?

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Красивият маникюр е нещо, което може да ни накара да се чувстваме изключителни и дори да направи целия ден вълшебен.

Същото важи с обратен знак и за ноктите, които са начупени, с остатъци от лак за нокти и със стърчащи кожички. В крайна сметка, ако покорявате света, нима ще се оставите на едни 10 нокътя?

Разбира се, както с всичко, изискващо нанасяне на конкретен продукт, така и в маникюра има няколко неща, които никога не трябва да правите.

Представяме ви топ 3 на най-големите грешки с маникюра.

1. Не слагайте много пластове

Плътните поне няколко слоя лак за нокти ви доближават с една стъпка към съсипването на маникюра. Това увеличава рисковете от набръчкване и разваляне, тъй като по този начин е необходимо много повече време за съхнене. За да избегнете подобни неприятни изживявания, нанесете тънък пласт, изчакайте да изсъхне и след това нанесете максимум още един.

2. Избягвайте гореща вода

Ако искате дълготраен красив маникюр, то тогава избягвайте контакт с гореща вода поне шест часа, след като сте се лакирали. Горещата вода може да съсипе дългите часове в старание върху ноктите ви. Ако не можете да избегнете този контакт, то тогава поне носете ръкавици.

3. Не разклащайте бутилката

В никакъв случай не трябва да разклащате бутилката, преди да нанесете лак за нокти. Това движение създава балончета в лака, които винаги трябва да бъдат избягвани, ако искате перфектна и гладка повърхност. Когато в лака попадне въздух, влиянието му в текстурата води до по-лесно обелване на лака в последствие.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари