IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ефективно да премахнете грима в няколко стъпки?

25 септември 2017 10 00

За да запазите здравето и красотата на кожата

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В края на деня е много важно да се отстранят всички следи от грим, за да бъде кожата здрава и да се намали рискът от възпаления. Но също така е важно да следвате правилните методи за премахване на грима.

Кожата на лицето е изключително чувствителна, така че трябва да се уверите, че я почиствате внимателно и ефективно. Така ще се избегнат всякакви кожни проблеми в дългосрочен план, а кожата ще бъде отново сияйна на следващия ден.

Кой е най-ефективният начин да направите това?

Премахване на грима от очите

Кожата около очите е най-чувствителната област от лицето, така че трябва да се третира внимателно. Ако спиралата се отстранява по-трудно, не бива да се прилага допълнителен натиск, а да се използва памук със съответния разтвор, който да се постави върху миглите. Така спиралата се разтваря и пада лесно.

Миглите не бива да се издърпват, тъй като може да се увреди тъканта на клепачите.

Премахване на водоустойчив грим

Продуктите за отстраняване на грим, които са на маслена основа, са идеални в тези случаи. Причината е, че водоустойчивият грим има различна консистенция.

Премахване на червилото

Днес много жени използват червила, които траят от 9 до 12 часа, а те не са така лесни за отстраняване. Това може да стане с влажна кърпа, след което е препоръчително върху устните да се нанесе глицерин с масажни движения, за да омекоти кожата им.

Когато става дума за продукт за премахване на грима, важно е той да не съдържа алкохол, който заедно със замърсяванията отстранява и естествените кожни мазнини.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари