IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топсъдии от Европа ще оценяват състезание по маникюр и ноктопластика

28 септември 2017 07 10

Международният шампионат с 12 съдии от Италия, Испания, Кипър и Молдова

Топсъдии от Европа ще оценяват състезание по маникюр и ноктопластика

Поредното събитие по време на 20-годишния юбилей на международното изложение за красота и здраве Arena of Beauty Professional е международният шампионат NAIL ARENA Professional, който ще се проведе за първи път тази година и се организира под шапката на INJA (International Nail Judge Association). За провеждането на състезанията у нас пристигат 12 съдии от Италия, Испания, Кипър и Молдова.

Участниците ще мерят умения и вдъхновение в 6 практически и 3 задочни категории. Изправени са пред спецификите на френския маникюр, художествения талант и технически умения при изграждане на нокти, авторски дизайни, вградени в структурата на изградените нокти. Последни, но не на последно място са Задочните дизайнерски състезания. Специфичното при тях е, че се изработват само върху типси – удължители и се предават в... специални прозрачни кутии! Точно като скъпоценни бижута, които трябва да бъдат прецизно съхранявани. Интересно е, че за първи път у нас ще могат да се видят и педикюрни артдизайни (Salon Trend Pedicure Art).

Всички състезателни дивизии ще се проведат по правилата и критериите на INJA. Един от организаторите е Дебора Милиа, която е сертифициран международен съдия, международен Мастър обучител, собственик на компания, носител на 10 международни награди от нейл шампионати в Италия, Испания и България. Дългогодишният нейл специалист и преподавател, жури на няколко европейски шампионата, носител на десетки награди от международни нейл състезания и на приза ТОР 10 – Катя Райкова е другият инициатор на събитието.

Шампионатът, който ще се състои на 29 и 30 септември, има за цел да привлече както български, така и чуждестранни участници, а организаторите имат нелеката задача да изпълнят всички препоръки от INJA, за да може след 2 години България да стане част от семейството на Nailympion.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари