IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 стъпки за красота с арганово масло

30 септември 2017 06 00

Хидратира и омекотява

Снимка: Istock

Снимка: Istock

През последните няколко години аргановото масло е препоръчвано средство за грижата за красотата – най-вече за косата. Знаете ли обаче, че то може да бъде от полза и за очите и устните? Специалисти в областта на красотата открояват няколко важни причини да използваме арганово масло в разкрасителния си режим.

1. Околоочен крем

Може да се използва през деня, за да се изгладят линиите около очите преди нанасянето на грим. Можете също така да го използвате и преди лягане, за да поддържате кожата в тази област хидратирана.

2. Подхранващ балсам за устни

Аргановото масло запазва младежкия вид на устните. Балсамът с арганово масло може да бъде чудесна основа преди нанасяне на червило.

3. Подхранва кожата

Маслото придава свеж блясък на кожата. Просто сложете няколко капки върху гъбата за грим, докато нанасяте фон дьо тена.

4. Омекотява кожата

Употребата на арганово масло е много полезна и при суха кожа, тъй като я омекотява. За тази цел то трябва да се нанесе след душ, докато кожата е още влажна.

5. Хидратация за ноктите и кожичките

Това е идеален начин за освежаване на маникюра. Маслото укрепва сухите и лющещи се кожички. За да се възползвате от него, следва да се нанася върху и около ноктите всеки ден.

6. Грижа за ходилата

Краката ви ще заобичат аргановото масло, тъй като то омекотява грубите и изсушени пети. За най-добър ефект, то следва да се нанесе върху ходилата, след което обуйте чорапи. Останете така в продължение на един час.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари