IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да знаем за растителните масла?

16 октомври 2017 06 40

Каква е разликата с минералните?

Какво трябва да знаем за растителните масла?

За всеки един проблем срещаме решение, в което задължително присъства като съставка растително масло.

Те се извличат от плодове, ядки и семена, богати на витамини, минерали, хранителни вещества и ненаситени мастни киселини.

Заглаждат кожата, подсилвайки естествените ѝ липиди и предотвратявайки загубата на влага.

Каква е разликата между растителните масла и мазнини и минералното масло и неговите производни? Голяма!

Минералното масло е произведено от суров нефт, а растителните – от плодове, семена и ядки чрез студено пресоване. Типичен пример за минерални масла са течният парафин, вазелинът и микрокристалинът. Към растителните спадат „основни“ масла, които са слънчогледово, сусамово и бадемово, „активни“ масла, които са шипка, нар, вечерна иглика и мазнини – шеа и какао.

Какви са ефектите върху кожата?

Минералните масла изграждат тънък защитен филм върху кожата, който намалява дехидратацията. Проникват в най-горните слоеве, но не увеличават съдържанието на мазнини, защото остават по повърхността. Не се разграждат, не проникват и не съдържат допълнителни вещества – нямат ефект „грижа за кожата“.

Растителните масла също изграждат тънък защитен филм върху кожата, с който намаляват дехидратацията. Проникват в най-горните слоеве, но увеличават съдържанието на мазнини. Възможно е частично разграждане, метаболитите проникват в кожата. В зависимост от изходния материал, съдържат различни вещества за грижа за кожата.

Високото качество на растителните масла в натуралните продукти за грижа за кожата на Weleda се комбинира с лечебни растителни екстракти, естествени етерични масла и други натурални съставки в холистични формули, специално разработени за различни типове кожа. Количеството и видът на растителните масла са от голямо значение за разработката на тези формули. От какво се нуждае кожата – възобновяване, антиоксидантна грижа, хидратация? Дали да се използва масло от семките или от плода? Дали да се използва масло от умерен климатичен регион или от места, къде слънцето е ключов фактор в развитието на маслото?

1. Масло с цитрус и бадем – Citrus-Erfrishungsol

Подхранва и омекотява сухата кожа. Свежият аромат на органичното лимоново масло в комбинация с нежните, затоплящи свойства на сладкия бадем създават мелодична комбинация, която разбужда духа и тялото. Препоръчва се ежедневна употреба на маслото – след душ или вана, с помощта на кръгообразни движения винаги в посока към сърцето. Може да се прилага и с по-интензивен масаж. Съставките са от сладък бадем и лимон.

2. Масло с облепиха (Sanddorn-Pflegeol)

Продуктът подхранва, възстановява и успокоява кожата, енергизирайки сетивата с помощта на етерични масла от грейпфрут и портокал. Органичният екстракт от облепиха подхранва кожата благодарение на мастните киселини и витамини А, С и Е, които съдържа. Сусамовото масло е богато на ненаситени мастни киселини и витамин Е и притежава естествено фотозащитно действие. Комбинацията от двете основни съставки увеличава естествената защита на кожата срещу вятър, студ и резки промени в околната среда. Свежият, плодов аромат на портокал и грейпфрут действа и на ароматерапевтично ниво като активизира сетивата. Ароматът е резултат от употребата на натурални етерични масла от плодове на портокали и грейпфрути. Продуктът е подходящ за ежедневна употреба. Нанася се върху цялото тяло сутрин и/или вечер с масаж в посока от крайниците към сърцето. Вкусният цитрусово-плодов аромат зарежда с енергия и носи настроение. Съставките са от сусамово масло и облепиха.

3. Възстановяващо масло с нар (Granatapfel Regenerations-Ol )

Противостарееща и подхранваща грижа с безценни съставки, включително масло от семена на нар и масло макадамия, които придават на кожата сияещ вид. Антиоксидантите в маслото с нар защитават от неблагоприятни атмосферни влияния и от свободните радикали. Те стимулират естествените функции на кожата, подпомагат възстановяването на клетките и възвръщат естествения хидробаланс на кожата, като по този начин отлагат процесите на стареене. Изкусителният женствен аромат стимулира сетивата и придава завършеност на преживяването. Възстановяващото масло с нар дерматологично доказано ускорява естествените процеси на регенерация на кожата с 50% само за две седмици! Подходящо за ежедневна употреба. Нанася се върху цялото тяло сутрин и/или вечер с масаж в посока от крайниците към сърцето. Съставките са масло от нар, просо, слънчоглед, масло макадамия, коктейл от ароматни масла (сандалово дърво, червен портокал, давана)

4. Масажно масло с арника – (Arnika Massageol)

Екстрактът от арника възстановява уморените, болезнени мускули преди или след физическо натоварване. Използването на екстракт от арника се препоръчва от масажисти от цял свят за релаксиране на двигателната система. Подходящо за масаж при схващане на врата и гърба (може да се направи затоплящ компрес с кърпа върху масажираната кожа). Сгрява, тонизира, енергизира. Стяга кожата, увеличава еластичността и подпомага клетъчното обновяване. Дерматологично тестван, не дразни кожата. Сертифициран натурален продукт, не съдържа изкуствени консерванти, оцветители и ароматизатори или суровини от минерални масла. Маслото може да се използва ежедневно както при домашни условия – препоръчва се с движения в посока към сърцето, така и при професионален масажист. Съставките са слънчогледово масло, зехтин, арника монтана.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари