IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 козметични продукта, които да съхранявате в хладилника

6 ноември 2017 12 00

Червилото и парфюм например

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Най-вероятно не знаете, че е по-добре да съхранявате някои от козметичните продукти в хладилника. Когато температурата е стабилна, те остават непокътнати. Ето какво е препоръчително да оставяме на студено.

1. Маски за лице

Маските за лице, предназначени за успокояване на кожата, се съхраняват най-добре в хладилник. Ако имате зачервяване на лицето си, охладената маска ще свие капилярите и ще го облекчи.

2. Червило и балсам за устни

Често срещано неудобство е балсамът за устни да се стопи в чантата. Когато съхранявате обаче тези продукти в хладилника, това няма да се случи.

3. Крем за очи

Подобно на маските за лице, когато този продукт е студен, той свива кръвоносните съдове, което на свой ред намалява течностите към меките тъкани, намалявайки подпухналостта. Така че винаги има смисъл да се съхранява кремът за очи в хладилника, за да бъде по-ефективен.

4. Природни козметични продукти

Повечето химически продукти съдържат консерванти, които предпазват от натрупването на бактерии, затова при тях не се налага да се съхраняват на студено. Естествените продукти, от друга страна, не съдържат консерванти, така че по-добре да се държат на студено в хладилника, веднага след отварянето им.

5. Парфюми

Когато парфюмите се съхраняват далеч от топлина, това удължава живота на активната формула, съдържаща се в тях. Така че, когато са в хладилника, това ги предпазва от окисляване, вследствие на слънцето и топлината.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари