IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сухо срещу мокро подстригване: Кога кое да изберете?

27 ноември 2017 15 20

Зависи от косата и ефекта, който искате да постигнете

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Подстригването на косата, след като тя вече е намокрена, на повечето от нас се струва напълно нормално.

В този случай ще бъдете изненадани да разберете, че невинаги това е правилният подход. Кога обаче косата трябва да се подстригва суха и кога трябва да се намокри преди това?

Мокро подстригване

Ако искате да носите косата права или предпочитате прическа само с една дължина, този начин на подстригване е най-добрата стратегия. Това е и най-лесният начин да получите чисти, прецизни линии.

Това е предпочитаният метод за пикси прическа, тъй като всяко огъване в корена по време на подстригване може да развали крайния резултат и в крайна сметка да скъси косата прекалено.

Сухо подстригване

Ако имате намерение да носите косата си в естествения ѝ вид – с къдрици или вълни, поне през половината от времето, изберете сухо подстригване. Тази техника позволява на стилистите да обърнат по-голямо внимание на вашите къдрици и да подстригват по начин, който ги оформя по-добре.

Освен това, за тези, чиято коса има проблеми – по-плътна е от едната страна например, сухото подстригване позволява на фризьорите да видят как изглежда тя, за да могат да отстраняват проблема на момента.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари