IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 начина, по които алкохолът уврежда косата

22 декември 2017 10 20

Тя става безжизнена и чуплива

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако се погледнете внимателно в огледалото след нощ на прекомерно пиене и преумора, добре можете да видите лицето на махмурлука, дори и косата изглежда крехка и безжизнена. Да, редовната консумация на алкохол може да се отрази неблагоприятно и на косата ви.

Как по-конкретно я уврежда, разказват специалисти.

1. Отнема влагата ѝ

Алкохолът е диуретик, което означава, че води до загуба на течности в организма. Дехидратацията оставя своите белези не само на лицето ви, причинявайки фини линии и бръчки, но също така уврежда и косата. В резултат тя изглежда безжизнена и лишена от блясък.

2. Косата става суха и чуплива

Това е естествено последствие от дехидратацията, вследствие на прекомерния алкохол. Сухата коса става чуплива, ако не ѝ осигурите адекватни грижи. Резултатът е липса на жизненост.

3. Косата е без обем

Заедно с естествения ѝ блясък, алкохолът отнема и обема на косата. Заедно с махмурлука, на сутринта получавате и коса, прилепена към скалпа.

4. Предразполага към косопад

Този ефект не е незабавен, но редовната консумация на алкохол в големи количества крие голям риск от увреждане на черния дроб, което на свой ред причинява загуба на коса.

Проблемите с черния дроб също показват, че различни жизненоважни витамини и минерали не се метаболизират в организма по правилния начин, а това засяга функционирането на всички основни органи на тялото, като косата не прави изключение.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари