IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 причини за напуканите устни

5 януари 2018 09 40

За да можете да се предпазите, трябва да знаете какво ги причинява

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Напуканите устни са сред най-често срещаните проблеми през зимата. Много хора имат навика да облизват устни и да хапят люспестите парчета суха кожа, като по този начин утежняват проблема.

За да се предпазите от това, трябва да знаете кои са причините, които водят до напукани устни.

1. Дехидратация

Недостатъчната консумация на вода през деня е сред основните причини за изсушаване на устните. Уверете се, че пиете достатъчно вода и други здравословни течности през целия ден.

2. Непрекъснато облизване на устните

Ако имате навика да облизвате устните си постоянно, когато те са сухи, трябва да имате предвид, че това е само временно решение и скоро те отново изсъхват дори повече отпреди. Слюнката не може да ги хидратира.

3. Не се грижите за тях

Кожата на устните е силно чувствителна, затова грижата за нея не бива да се пренебрегва. През зимата е особено важно да овлажнявате правилно устните си.

Не излизайте от вкъщи, без да нанесете балсам за устни и не забравяйте да го носите със себе си. Ако носите червило, изберете такова, което не е матово.

4. Пастата за зъби

Много пасти за зъби съдържат съставки, за които се знае, че причиняват дразнене на кожата и я изсушават. Това е причината за чувството на сухота в устата след като измиете зъбите си.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари