IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 лесни начина да имате чист и свеж гръб

9 януари 2018 14 00

Това е най-пренебрегваната област на тялото

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Гърбът е най-трудната за почистване част от тялото и поради тази причина често не му се обръща достатъчно внимание. Въпреки това е важно той да бъде чист и свеж, за да се отървете от натрупаната мръсотия и последващия сърбеж.

За целта ще предложим няколко полезни съвета, които да помогнат в това начинание.

1. Сухо четкане

Ако не сте запознати с концепцията за този вид почистване на тялото, в основата си това е почистване, без да го мокрите, преди да влезете под душа или във ваната.

Всичко, което трябва да направите, е да вземете четка за тяло и да изтъркате гърба с нея. След това продължете с обичайния душ или вана.

2. Ексфолиант за тяло и естествена гъба луфа

Може да разтриете гърба си с естествена гъба луфа, състояща се от растителни влакна, и малко количество ексфолиращ продукт за тяло.

Не бива обаче да прилагате много силен натиск или да почиствате кожата по този начин ежедневно, тъй като това крие риск от нараняване.

3. Гъба луфа и сода бикарбонат

Содата е известна като ефективен почистващ агент и се използва в много почистващи продукти за лице. Ако не сте почиствали гърба си много дълго време и той е мръсен и омазнен, содата може да ви бъде много полезна.

Всичко, което трябва да направите, е да вземете гъба луфа, върху която да поръсите сода. След това я разтривате по гърба.

Бъдете внимателни, ако имате суха кожа, тъй като този метод на почистване може допълнително да я изсуши. Ако обаче кожата ви е мазна, содата е подходяща съставка за гърба ви.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари