IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесни начини да си направите отпускаща вана у дома

7 февруари 2018 12 40

Как да облекчите болката и да изчистите токсините?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Един от най-добрите начини да отнемете стреса и напрежението от напрегнатия ден е като се потопите във ваната. Всъщност всеки ден можете да създадете различно преживяване, в зависимост от настроението ви.

За да облекчите болката в мускулите, може да използвате английска сол, а ако искате детокс на кожата, изберете бомбички за вана с въглен.

Ето и още няколко полезни съвети.

- За ароматна и цветна вана, пригответе етерични масла и листа от цветя. Това определено ще ви помогне да се отпуснете.

- Ако искате да омекотите кожата, преди да влезете в банята, използвайте суха четка, за да отстраните мъртвите кожни клетки. Това помага за изглаждане на грубата кожа, подобрява кръвообращението към повърхността ѝ, оставяйки я блестяща. Особено подходящо е за по-загрубелите области като коленете и лактите.

Може да добавите и малко мляко във ваната. То помага да заключите влагата в кожата.

- За да възстановите енергията си, използвайте кристали за вана, етерични масла и свещи, които да поставите около нея.

Кристалите от морска сол и етеричните масла ще помогнат и да пречистите организма от токсините, като същевременно ще успокоят и ума. Можете да използвате мента или розово етерично масло, тъй като те са много подходящи едновременно за отпускане и енергизиране.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари