IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако искате да ви възприемат като лидери, внимавайте с грима

13 март 2018 09 30

Когато е прекалено, може да се усъмнят в качествата ви

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако искате да бъдете лидер, много важен е външният вид, в частност грима. Според данни на ново проучване жените, които носят тежък грим, е по-малко вероятно да бъдат възприемани като успешни лидери.

Резултатът от проучването показва, че твърде много грим може да има негативно въздействие върху възприемането на лидерските качества.

Специалистите поясняват, че докато според предишни данни сме склонни да покажем по-специално отношение към жена с добре изглеждащо лице, новите изследвания показват, че гримът не помага за усещането за надмощие от страна на жените, когато става дума за оценяване на уменията им като лидери.

За целите на проучването, чиито данни са поместени на страниците на сп. Perception, участниците са помолени да видят снимки, на които са показани едни и същи жени. В една част от снимките те са с вечерен грим, а на други – без никакъв грим.

Всеки участник оценява шестнадесет двойки лица, като преценява колко добър лидер е показаната на снимката жена.

Оказва се, че по-лошите оценки за качествата като лидери получават лицата, на които има тежък грим.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари