IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 грешки с маникюра, които е крайно време да спрем

1 април 2018 13 15

От какво трябва да се отучим?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всички жени знаем какви са предимствата на перфектния маникюр – красиви ръце, всичко, до което се докоснем, като че има съвсем различен вид и самочувствието, което ние самите добиваме.

Време е обаче да обърнем внимание и на минусите, които най-често са бързо захабяване, напукване и обелване на части точно тогава, когато най-малко трябва да се случи това.

За да избегнем негативите или поне да удължим периода на перфектния маникюр, трябва да спрем да правим грешките, които всички допускаме.

Ето от какво е време да се отучим веднъж завинаги.

1. Не нанасяйте повече от два пласта

С всеки следващ допълнителен пласт за нокти, който поставяме, се доближаваме до това да съсипем маникюра още в началото на неговото правене. Колкото повече, толкова повече определено не важи в тази ситуация. Това само ще повиши шансовете за обелване на части от продукта и ще удължи времето на изсъхване, което пък значи, че можем да го развалим още докато е влажен. Нанасяйте два тънки пласта и изчакайте да изсъхнат добре.

2. Времето е ценно

Във връзка с първата точка трябва да отбележим, че след като нанесете първия слой лак, трябва да изчакате да изсъхне напълно, преди да нанесете втория. По този начин ще дадете добра основа за втория пласт и като цяло ноктите ви ще изсъхнат по-бързо, отколкото сте очаквали.

3. Избягвайте топлата вода

Ако искате да имате маникюр, който да издържи по-дълго във времето, избягвайте контакт с много гореща вода за поне 6 часа след лакиране. Високата температура може да съсипе цялото ви усилие, затова е добре да носите ръкавици, поне няколко часа след лакиране, ако ви се налага да миете чинии, например.

4. Най-добрият приятел – студената вода

Както топлата вода може да съсипе маникюра ви, така студената може да го спаси. След като лакирате ноктите, изчакайте около час и потопете ръце в студена вода. Така ще запечатате цвета и ще ускорите процеса по напълно изсъхване.

5. Не въртете и не друсайте лака за нокти

Никога не трябва да разбивате лака за нокти с друсане, въртене или каквото и да е движение в тази посока. По този начин единствено създавате балончета от въздух в течността, които след това се пренасят и върху ноктите ви. Излишно е да споменаваме, че точно тези балончета са причината за бързото обелване на лака от ноктите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари