IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 храни, които спират пролетния косопад

10 април 2018 08 40

Как да намалим падащите косъмчета през пролетта

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Официално вече сме в тази част от годината, в която слънцето става все по-силно, а ние вече си мечтаем да дойде моментът да отидем на морска почивка.

Преди това обаче трябва да преминем през друг период – този на смяната на косата и засилването на косопада след зимата.

Ако видите повече коса от обикновено след сресване, значи е време да вземете мерки.

Представяме ви 5 суперхрани, с които да намалите този процес и да преминете през периода значително по-лесно.

1. Яйца и млечни продукти

Известен факт е, че витамин B7 подпомага превенцията срещу косопад, а най-правилните промени в диетата включват яйца и млечни продукти. Те подпомагат растежа на косъмчетата, а съдържанието на протеини, желязо и цинк правят дори косата по-здрава.

2. Овесени ядки

Повечето сме запознати с ползите на овесените ядки, които се явяват перфектната здравословна закуска. Това, което не знаем обаче е, че те са страхотно средство да се справим с пролетния косопад и да намалим този процес максимално. Освен това, ще стимулираме растежа и здравината на косъма.

3. Бадеми

Бадемите също имат голямо съдържание на биотин и магнезий, които са изключително важни, за да се радваме на постоянно растяща здрава коса. Регулярното консумиране на бадеми подпомага плътната, здрава и бързо растяща коса.

4. Орехи

Знаем, че орехите са много полезни за мисловната дейност, но освен това възпрепятстват косопада. Действието върху фоликулите помага за засилване и заздравяване на косата.

5. Ягоди

Обожаваме ягодите като основен десерт и разбира се като вкуса на топлите сезони. Освен това обаче те са богати на минерали, помагащи за растежа на косата. Освен това, те предпазват от падане на косъмчетата и тяхното изтъняване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари