IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 стъпки, с които да защитите устните в горещината

30 април 2018 09 20

Деликатната им кожа се нуждае от грижи

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Грижата за устните често остава подценена стъпка в грижата за кожата. Тази деликатна част от лицето ви обаче носи тежестта на всички сезонни промени. Устните се нуждаят от допълнително внимание, за да бъде кожата им мека и еластична. Трябва да се има предвид, че те са доста чувствителни, а топлото време навън може да се отрази неблагоприятно върху тях.

Какво можете да направите, за да се погрижите за устните и да подобрите състоянието им?

1. Ексфолирайте

Важно е да отстранявате мъртвите кожни клетки, които се натрупват и върху устните. Правете това веднъж седмично с хидратиращ скраб за устни. Можете да си приготвите такъв и у дома.

2. Овлажнете

През топлата част от годината високите градуси, излагането на UV лъчите и сухия въздух от климатиците изсмуква естествената влага от устните.

Затова не бива да пропускате да хидратирате устните с витамин Е, акациев мед, пчелен восък, масло от шипка и кокосово масло, които намаляват и появата на бръчки. Инвестирайте в качествен балсам за устни през нощта, за да възстановите кожата на устните.

3. Защита

През деня изберете балсам за устни, който има слънцезащитен фактор, за да предпазите деликатната кожа на устните от слънчевите лъчи. Нанасяйте го на всеки 2 – 3 часа.

От друга страна, е препоръчително да избягвате матовите червила, тъй като те изсушават устните ви.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари