IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 естествени начина да изсветлите коленете и лактите

4 май 2018 07 40

Кожата в тези области обикновено е суха

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Прекомерно излагане на слънце, триене, хормонален дисбаланс и натрупване на мъртви кожни клетки са част от причините за тъмни колене и лакти.

В тези области на тялото няма мастни жлези и затова е важно да ги предпазите от изсушаване, като полагате ежедневни грижи за тях.

Ще ви представим някои от лесните и същевременно ефективни техники за подхранване на кожата и отстраняване на тъмните петна.

1. Краставица

Благодарение на избелващите си свойства, този зеленчук е сред най-ефективните средства, с които можете да се отървете от тъмните колене и лакти. Краставицата премахва мъртвите клетки на кожата и я поддържа хидратирана. В допълнение, тя съдържа витамините А и С, които правят кожата красива и свежа.

За целта трябва да разтриете по-дебели резени краставица върху областта за около 15 минути. Оставете да изсъхне за 5 минути, след което изплакнете със студена вода.

2. Алое вера и мляко

В алое вера се съдържат вещества, които помагат за овлажняване на кожата и изравняват тена ѝ. Освен това растението има антибактериални и противогъбични свойства. В комбинация с млякото, това е лесен начин за естествено изсветляване на кожата.

Смесете равни количества мляко и гел от алое вера и нанесете върху кожата. Оставете да престои за една нощ и на сутринта изплакнете.

3. Картоф

Картофите имат естествени изсветляващи свойства. Редовната им употреба може да направи кожата мека и да ви отърве от неприятните тъмни петна.

Просто трябва да изцедите сока от един картоф и да го нанесете върху кожата си. Оставете го за 15 минути, след което изплакнете с вода. Накрая нанесете овлажнител, за да подхраните кожата.

Можете също така да разтривате лактите и коленете си с резени от картоф в продължение на 10 – 15 минути, след което изплакнете.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари