IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обезкосмяване в няколко трика: Бръснене

8 юни 2018 05 00

Как да удължим ефекта и да намалим раздразнението?

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

На пръв поглед бръсненето изглежда бърз и съвсем обикновен метод за обезкосмяване и постигане на гладка кожа, без досадните косъмчета.

Но същевременно с това при пропускане на някои основни и лесни стъпки е възможно да завърши с раздразнение на кожата, постигане на непълноценни резултати и изсушаване.

Важно е самобръсначката, която се използва да бъде нова и след 5-6 бръснения да бъде сменяна. Това е от значение, тъй като старите самобръсначки не са достатъчно ефективни и същевременно увеличават риска от порязване. Освен това при затъпени ножчета се налага допълнително повтаряне на местата, където веднъж сме минали, което от своя страна води до нараняване на повърхностния епител и може да доведе до раздразнение.

Препоръчва се бръсненето да бъде с вода и пяна. Пяната съдържа омекотяващи съставки и същевременно създава тънък филм върху кожата като по този начин предпазва от нараняване повърхностния епител. Обикновените сапуни изсушават кожата и водят до допълнително раздразнение.

Посоката на движение също е от значение – първоначално се минава по посока на косъма, а след това за оптимизиране на резултатите се повтаря зоната в обратна посока.

Бръсненето накрая на къпането има отношение към намаляване на раздразнението след обезкосмяване. Освен това се препоръчва избягването на гъба или луфа след бръснене, когато кожата е чувствителна и това може да доведе до зачервяване на кожата, придружено с чувство за парене и дискомфорт.

Още по темата можете да прочетете в puls.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари