IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 начина да изглеждате по-добре незабавно

8 юни 2018 09 40

Кофеинът също може да бъде от полза

Източник: pexels.com

Източник: pexels.com

Макар всеки да иска да изглежда добре и да се чувства уверен, това невинаги е лесно да се постигне. Особено ако нямате достатъчно време, което да прекарате пред огледалото.

Затова на помощ идват няколко доста полезни трика, които не всеки знае. Ето какво ще ви бъде от полза.

1. Кофеин против подпухналите очи

Доказано е, че черният и зеленият чай съдържат мощни антиоксиданти, които действат противовъзпалително на кожата.

За целта оставете две торбички за чай да се охладят, след като са били потопени във вода. Изстискайте излишната течност и ги поставете под очите за около 5 минути. Това ще облекчи торбичките под очите.

2. Използвайте студени лъжици срещу тъмни кръгове

Това е стар трик, който помага при тъмни кръгове в областта на очите, като намалява отока и температурата на кожата.

Трябва да вземете две лъжици, които първо да поставите в хладилника, за да се изстудят, а след това и върху очите за няколко секунди. Масажирайте внимателно с кръгови движения, докато почувствате, че лъжиците са затоплени.

3. Банановите кори ексфолират и хидратират кожата

Бананите, заедно с корите им, са чудесен източник на магнезий и витамин С. Разтриването на бананова кора върху лицето ви всеки ден може да помогне за подхранване и успокояване на кожата.

За ексфолиращ ефект използвайте вътрешността на кората. Разтрийте я внимателно върху чиста кожа, докато кората стане кафява. След това изплакнете лицето си с топла вода.

4. Мляко за мека кожа

Доказано е, че млечната киселина има редица козметични ползи. Тя прави чудеса за кожата като почистващо средство за лице, оставяйки я по-гладка и чиста.

За мека и чиста кожа накиснете памучен тампон в мляко и забършете лицето и шията си. Изплакнете с топла вода.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари