IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поглезете сетивата си с биосауна

8 юни 2018 11 40

Използва въздействието на цветове и аромати

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Лятото ни изкушава за почивка на море или планина. Релаксът на плажа или басейна е доста по-примамливо предложение за уикенда, отколкото затварянето в спа центровете. Въпреки това има хора, които предпочитат повече второто.

Всяка спа процедура има различни предимства. Много хора избират да се освободят от стреса в края на натоварената седмица чрез сауна. И то не каква да е, а био. Тя е ефикасно средство за сваляне на негативните емоции. При нея горещият въздух и високата влажност се съчетават с различни аромати и цветове.

Биосауната е нещо средно между финландска сауна и парна баня. Температурата на въздуха варира между 40 и 55 градуса, а влажността – 45-55%. В сравнение с традиционната сауна, температурата вътре е много по-ниска и поносима за хората. Максималният престой в нея трябва да е 20-25 минути.

Различните етерични масла, използвани при този вид сауна, оказват положително влияние върху нервната система и премахват умората. От друга страна цветотерапията стимулира сетивата. Червената светлина например, е за подсилване на организма. Тя подобрява кръвообращението и сърдечната дейност. Жълтата намалява напрежението и подсилва функцията на жлезите. Синята и зелената отпускат и успокояват.

Биосауната, както и други спа процедури, помагат на тялото да се избави от токсините по-бързо. Тя е идеалното средство за подобряване на метаболизма. След нея кожата е по-чиста и гладка.

За по-голям релакс, много хора предпочитат да съчетаят ползването на биосауна с някакъв вид масаж.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари