IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За хубави мигли – как да стимулираме растежа им?

30 юни 2018 10 45

Използвайте натурални средства

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Всяка жена иска да има плътни, здрави и дълги мигли. Тази цел не е толкова лесно постижима, затова са измислени фалшивите, които могат да бъдат поставени по всяко време. Те са много практични и се използват от все повече жени, но имат странични ефекти поради химикалите в лепилото, с което се залепват. 

Ако сте си патили от поставянето на изкуствени мигли и искате да подхраните своите, не бързайте да купувате хранителни добавки, а помислете дали се грижите достатъчно за тях. 
Едно от условията за по-здрави кожа и мигли е качеството на грима и козметиката, която използвате. Изхвърлете всичко, което е с изтекъл срок на годност, в противен случай ще си докарате раздразнение на кожата около очите и изтъняване на миглите. Ако използвате водоустойчива спирала през лятото, по-добре я сменете с друга с по-лека формула. Тя не се разтича в жегите, но се премахва със специален препарат, чийто съставки не са на 100% безвредни. 

Ако се гримирате всеки ден, не си позволявайте да легнете без да го премахнете. Оставяйки миглите със спирала и сенки по тях, вие рискувате да ги изсушите и така забавяте растежа им. Използвайте мицеларна вода или тоник за почистване на грим с натурални съставки, които ще позволят на миглите „да дишат". Бъдете внимателни при триенето на грима с тампоните. Не натискайте и разрошвайте с тях миглите. За да премахнете по-бързо грима и овлажните миглите и кожата около тях, ползвайте кокосово масло. В него има много ценни подхранващи вещества. 

Натурални средства за насърчаване растежа на миглите

Кокосово мляко – богато на протеини и естествени мазнини, които стимулират растежа на миглите им им придават блясък. 

Яйца – голямото количество протеини в този животински продукт правят миглите по-дълги. В яйцата има още биотин и витамини от В комплекс, които ги уплътняват. 

Зелен чай – друго домашно средство, помагащо за по-здрави и хубави мигли.  Той е богат на фалваноиди, известни с това, че подпомагат растежа им. 

Зехтин – богат на мононенаситени мазнини, които подхранват космените фоликули на миглите, както и на витамините А и Е, които са мощни антиоксиданти. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари