IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арганово масло – как да го използвате за косата?

4 юли 2018 12 20

Подхранва скалпа

IStockphoto

IStockphoto

През лятото косата става суха от слънчевите лъчи и се начупва. Всеки знае, че е добре след ходенето на море или почивка на басейн да посети фризьорския салон. След това е необходимо дълбоко подхранване, което да възвърне здравината на косъма.

Аргановото масло задържа влагата в космените фоликули, подобрява растежа на косата, прави я гладка и лъскава. То е идеалното натурално средство за грижата за косата през този сезон. Неслучайно го наричат „течното злато“.

Кои са най-големите предимства на аргановото масло за косата?

1. Действа като балсам

То омекотява косата и спомага за разресването ѝ. Маслото е подходящо за всеки тип коса. „Укротява“ непокорните кичури и овлажнява сухите краища, като им осигурява интензивна хидратация.

2. Съдържа антиоксиданти

Аргановото масло е пълно с вещества, които действат като антиоксиданти. Например витамин Е е масло, което регенерира фоликулите и насърчава растежа на косата.

Омега 3 и 6 мастните киселини и линоловата киселина в маслото пречистват косъма от токсични вещества и му придават блясък.

3. Овлажнява скалпа

Биопродуктът овлажнява и скалпа, който през лятото се изсушава от често миене на косата и силните слънчеви лъчи. Той помага при пърхот и раздразнение на кожата на главата от некачествена козметика. В аргановото масло има вещества, които намаляват възпалението.

4. Помага при увредена коса

Замърсяване, тежки съставки в козметиката, използването на сешоар и преса, могат да увредят косата. Аргановото масло е подходящо в тези случай, защото съдържа токоферол – съединение, което регенерира космените фоликули чрез повишаване деленето на клетките. В него има и кератин, който подхранва косата.

5. Третира суха коса

Тя става такава заради метеорологичните условия през лятото и използването на неправилна козметика, чиито съставки допълнително я изсушават. Може да е причина за косопад.

Намазана с арганово масло от вечерта и измита на сутринта, косата става по-мека и не се чупи толкова лесно.

6. Защитава от слънчевите лъчи

UV лъчите увреждат косата, особено по-тънката. По-честата употреба на маски и други продукти с арганово масло може да защити косъма.

7. Намалява косопада

Маските за коса с арганово масло помагат и при косопад. Антиоксидантите в него насърчават растежа на нова коса.

8. Подхранва скалпа

Аргановото масло предпазва кожата на главата от проблеми като дерматит, пърхот, изсушаване, които причиняват сърбеж, запушване на космените фоликули и забавяне на растежа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари