IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дичо: Парите развалиха музиката!

22 декември 2011 13 52

Заедно с бандата си V.O.XX издава албум по време на криза

Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив

В края на януари се очаква да излезе първият албум на Дичо и V.O.XX "Млечният път". Това си е истинско събитие за българската рок музика, тъй като все по-рядко ставаме свидетели на появата на нови проекти.

"В албума ще включим 11-12 песни, за първи път ще издам авторска песен на английски. Още не сме решили само дали да бъдат една или две. Песните са разнообразни като звучене, има типичен рок, по-хард неща, не се отказвам и от по-мелодичните парчета. Те са различни по темперамент, защото всеки от групата има своя принос. По няколко песни имаме аз, Иван, Пепи, Ицо", разказа пред Dnes.bg Дичо.

В дебютния си проект момчетата са работили с утвърдения Румен Гайдев-Гаро, който е автор на текстовете на D2, както и младата текстописка Жана Живкова.

"В днешно време е почти абсурдно да вадиш албуми, но мисля, че имам какво да кажа. Все пак последният ми е с D2 от 2004 година. Разбира се, той нямаше как да бъде осъществен без спонсори. За мое съжаление нито един български бизнесмен или компания не ни подкрепиха, но пък получихме едно рамо от един страхотен човек от Ливан", допълва певецът.

Докато обяснява за трудностите на българските музиканти, по телефона му звъни Митко Кърнев, с когото уточняват как ще преминат репетициите за предстоящия юбилеен концерт на D2. Бандата ще отбележи 10 години на сцената утре, 23 декември, с концерт в столичен клуб.

През тази година Кърнев и Дичо заровиха томахавките и феновете ги видяха вече на няколко концерта заедно. Бившият фронтмен на групата не се притеснява да говори за отношенията им и какво всъщност ги е провокирало отново да се съберат.

"Явно имахме нужда отново да бъдем заедно. Всички разминавания, които сме имали, остават в миналото. D2 е част от мен, когато бяхме заедно, хората ни се кефеха. И на нас също ни бе гот. Сега направихме няколко общи концерта и виждам, че тази любов е същата. Но всеки тръгна по своя път. Сега съм с V.O.XX и се надявам това, което ще предложим, да се хареса на феновете. Още повече, че българските рок групи не са издавали почти нищо през последните няколко години. Даже ставаме свидетели на повече солови изяви, веднага се сещам за Явор от Gravity Co.", допълва Дичо.

На общия музикален фон у нас, в който почти всеки се оправдава с кризата, музикантът не се оплаква от липса на интерес и има достатъчно участия. "Изявите ми дават възможност чрез музиката да се запознавам с много и различни хора. През последния месец няколко пъти пях в казина и съм потресен колко съсипан народ видях".

Дичо не е особен оптимист за рок музиката у нас. "Живеем в революционно време, което е подходящо за рока. През последните 2-3 години има раздвижване и засилен интерес, но той е насочен повече към чуждите групи, които идват у нас. Макар и с по-бавни темпове, в България парите прецакват и музиката ни, и нас. Може би затова се забелязва интерес към по-ретро неща и в световен мащаб. Все по-често вечер ходя на изяви на хардкор банди. Те си имат своята публика и макар че не са в светлините на прожекторите, правят страхотни песни и купони. Именно защото го няма комерсиалното, отношенията между музикантите са много чисти и приятелски. За съжаление в популярната ни музика това го няма, властва лицемерието. С удоволствие бих пял в някоя хардкор група, но пък ще си унищожа гласа. Затова предимно им се кефя и си прекарвам гот".

В началото на декември Дичо отпразнува с приятели 38-ия си рожден ден. Твърди, че не си прави никакви равносметки. "Събрахме се все качествени хора, унищожихме няколко кашона уиски, изкарахме си яко. С V.O.XX изпълнихме част от новите песни, които се харесаха на приятелите", разказва певецът.

Ако има нещо, което да отличава Дичо от рок звездите, това е отношението му към жените. От близо 5 години той има приятелка, вече се замисля за семейство и деца. "Не поглеждам чужди жени. Имам човек до себе си, с който ми е супер. Когато на човек му е готино, никога няма да тръгва да го разваля", твърди изпълнителят.

Разгледайте снимки в галерията на Dnes.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Sunnny ( преди 12 години )
Има нещо, което ме дразни в този човек и толкова години не можах да определя какво е. И не парите са развалили музиката, а алчността на хората. Музикантите също трябва да хранят семейства.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар