IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Като птиците: Луксозен сафари апартамент в Африка

15 октомври 2017 06 00

Той предлага всички удобства

Снимка: Sagera/Jimmy Nelson

Снимка: Sagera/Jimmy Nelson

Гостите на този странен апартамент може би трябва да внимават при тях да не се настанят комфортно и орлите. Причината е, че той прилича на гигантско птиче гнездо.

Нестандартният апартамент, който се намира в Segera resort в Африка е в близост до река, която изобилства от дива растителност. Това е в една от най-популярните дестинации за сафари в Кения – Laikipia.

Издигайки се над земята с изглед към безкрайните равнини, апартаментът се смята за „нова концепция за свиване на гнездо като птица – над земята, с буквално 360-градусова гледка към пустинята“.

Построен и проектиран от сурови материали, той се състои от дърво и клони, които са изплетени от местни жители.

За щастие, „гнездото“ се гордее и с вътрешен дизайн, предлагащ всички удобства на петзвезден хотел, включително напълно оборудвана баня с топла вода и тоалетна.

Гостите, които желаят да прекарат една нощ в птичето гнездо, ще пристигнат там точно преди залез слънце, след като са разгледали околността.

Освен с фенери, „гнездото“ е оборудвано с шампанско и храна. На следващата сутрин гостите ще намерят изненада – пикник закуска на прага, на която могат да се насладят, докато гледат слонове, жирафи и други диви животни край реката.

Снимки на нестандартния хотел може да разгледате в нашата галерия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари