IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няколко начина да декорирате дома си с растения

18 януари 2018 10 10

По този начин се намалява и стресът

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Растенията в дома внасят не само живот, но също така подобряват и качеството на въздуха, като намаляват токсините в него. Отглеждането на растения у дома е и чудесен начин да се намали стресът, затова помислете за декориране на всяко помещение. Предлагаме ви няколко съвета в тази насока.

Дневната

Дневната е най-подходящото място за декориране с много зеленина. Саксийните растения са най-добрият избор за това помещение.

Има саксии в различни размери и цветове, за да отговарят на вашите изисквания. Просто трябва да изберете според цветовете и интериора на дневната.

Трапезарията

За нея най-подходящ избор биха били бамбуковите растения и папрати в стъклени вази и бутилки. Това не само разкрасява стаята, но помага и за пречистването на въздуха в дома.

Балконът

На балконите може да поставите рафт или висящи цветни саксии по парапетите, за да изглежда по-атрактивно отвън.

Купете цветя с цветове, като тези на стените на балкона. Подходящо би било да добавите и животински фигури или елементи.

Спалнята

За помещението, в което спите, изберете такива растения, които увеличават нивата на кислорода през нощта. По този начин ще се подобри и качеството на съня ви. Чудесен избор са лавандула, жасмин, розмарин, алое вера и кала.

Можете да държите малките саксийни растения върху нощни шкафчета от двете страни на леглото. Така и атмосферата в спалнята ще бъде по-уютна.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари