IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бионсе и 6-годишната ѝ дъщеря сътвориха музикална история

10 април 2024 14 50

Постиженията на семейство Картър не спират да чупят рекорди

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Бионсе и цялото ѝ семейство продължават да пренаписват музикалната история с лекота. 

На 8 април от Billboard разкриха, че последният албум на изпълнителката, носещ името Cowboy Carter, е достигнал до номер 1 в класацията за най-добри кънтри албуми. Така Бионсе се превръща в първата чернокожа изпълнителка, която се качва на върха на списъка от създаването му през януари 1964 година.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Носителката на 32 награди „Грами“ пусна албума си в края на март, като той също така достигна до челното място в класациите Billboard 200, Americana/Folk Albums и Top Albums Sales. Cowboy Carter се разпродаде в над 400 000 копия само за една седмица след пускането си.

Това е поредното постижение за Бионсе, която през февруари се превърна в първата чернокожа изпълнителка, която изкачва свое кънтри парче до върха в класацията Hot Country Song със сингъла си Texas Hold 'Em. Той стана номер едно, побеждавайки I Remember Everything на Зак Брайън и Кейси Мусгрейвс.

Cowboy Carter беше официално пуснат на 29 март. В прессъобщение, издадено малко след това, Бионсе разкри и своите вокалисти, музиканти и оратори, които е включила в албума. Сред имената личат тези на Доли Партън, Уили Нелсън, Линда Мартел, Стиви Уондър, Чък Бери, Майли Сайръс, Пост Малоун, Джон Батист и много други. В допълнение Бионсе е работила по записа с Фарел Уилямс, Swizz Beatz и съпруга си Джей Зи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

През всичките си 27 песни бившата вокалистка на Destiny's Child експериментира с елементи и теми от кънтри музиката. Преди пускането на албума обаче тя беше категорична, че това не е кънтри албум. „Това е албум на Бионсе“, каза още изпълнителката.

По-рано през този месец рекордьорката получи наградата за иноватор по време на церемонията на iHeart Radio и каза от сцената, че се надява слушателите да отворят всичките си сетива и да се насладят на изкуство без предубеждения.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

„Тази вечер ме нарекохте иноватор и съм много благодарна за това. Иновациите започват с мечти. Но когато имаш възможността да изпълниш тези мечти, пътят може да бъде много трънлив. Да бъдеш иноватор означава да виждаш, че всичко е възможно. Да бъдеш иноватор често означава да бъдеш критикуван, което може да изпита силата на психиката ти“, каза още кралицата на музиката.

Бионсе също така помоли всички звукозаписни компании, радиостанции и наградни церемонии да бъдат по-отворени за иновации в музикалната индустрия и да бъдат по-приемащи за предложения, които са извън рамките на познатото. „Надеждата ми е да бъдем по-отворени за радостта и свободата, която идва от изкуството без предубеждения“, завърши тя.

Бионсе споделя тайните си за красива коса

Бионсе от Дивия запад: Защо попзвездата залага на каубойска стилистика

Бионсе отпразнува рождения си ден на частния остров на Марлон Брандо

Оказва се обаче че семейство Картър има повече от един рекордьор в редиците си. Руми, 6-годишната дъщеря на Бионсе и Джей Зи, счупи музикалния рекорд, който преди това беше държан от кака ѝ Блу Айви, превръщайки се в най-младата дама в класацията Billboard Hot 100. Руми може да бъде чута в песента на майка си, Protector, която е част от новия ѝ албум Cowboy Carter.

В песента момиченцето пита Бионсе „Мамо, може ли да чуя приспивна песничка, моля“, след което певицата започва първия си куплет.

Преди Руми да се изкачи до върха, Блу Айви, която сега е на 12 години, изпита същата радост. Тогава момиченцето счупи рекорда с песента Brown Skinned Girl, която е част от филма „Цар Лъв“. По това време Блу Айви беше на 7 години.

Освен двете талантливи момичета, Бионсе и Джей Зи са родители на син на име Сир, който е близнак на Руми. За момента момченцето не изявява желание да тръгне по стъпките на известните си родители, като не е включено в нито един от албумите им.

За още новини от света на музиката и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари