IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадващо Куентин Тарантино спря проекта си „Филмовият критик“

19 април 2024 14 50

Режисьорът възнамерява да измисли съвсем различен сценарий

Снимка: БГНЕС

От доста време се знае, че Куентин Тарантино е в подготовка на последния си филм като режисьор „Филмовият критик“. Предполагаемият сюжет щеше да ни върне към 1977 г. в Лос Анджелис. Главният герой трябваше да е 35-годишен критик на свободна практика в порнографско издание, където публикува филмови ревюта на мейнстрийм филми.

Прототип на героя е филмов критик от реалния живот, чиито текстове Тарантино е чел като млад и много е харесвал.

Знаеше се вече, че ще участва и Брад Пит, както и че ще се включат „много от актьорите от предишните му филми“.

Оказва се обаче, че режисьорът напълно е променил решението си и дори изцяло е прекъснал проекта. Тарантино възнамерява да измисли съвсем нов и различен сценарий като се завръща в изходна позиция.

Почти толкова любопитно, според THR, е, че последните пренаписвания са го превърнали в спин-оф „Имало едно време... в Холивуд“, в който Пит е щял да играе Клиф Бут – герой, който Тарантино значително е развил в новелата на този филм.

Несъмнено ще бъдат направени сравнения с отмяната и последвалото възкресение на „Омразната осморка“, макар че ранното изтичане на сценария и не толкова тежкият му статут на етап от кариерата, а не на силно очаквания крайъгълен камък, правят този сценарий да изглежда съвсем различен.

Тарантино е известен с творбите си „Глутница кучета“, „Убий Бил“, „Гадни копилета“, „Джанго без окови“, „Имало едно време в Холивуд“, а „Криминале“ от 1994 г. му донесе „Златна палма“.

Режисьорът беше заявил, че след заснемането на 10-ия си филм излиза в пенсия и затова този проект се очакваше с огромен интерес.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари