IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филип Аврамов, Валери Йорданов и Албена Чобанова с „Икар“

28 март 2017 06 40

Снощи бяха раздадени традиционните статуетки

Валери Йорданов. Снимка: Булфото

Валери Йорданов. Снимка: Булфото

Актьорите Филип Аврамов и Валери Йорданов спечелиха наградата „Икар-2017“ на Съюза на артистите в България за водеща мъжка роля за изпълненията си в „Ничия земя“ по филмовия сценарий на Данис Танович, съобщава Dnes.bg.

Статуетката за водеща женска роля заслужи Албена Чобанова за Малама във „Вампир“ от Антон Страшимиров на Маргарита Мачева в Благоевградския театър. Николай Поляков е най-добрият режисьор за годината според САБ – за спектакъла „Анна Каренина“ от Лев Толстой в Театър „София“.

„Икар-2017“ за най-добро представление беше присъден на „Името“ от Матийо Делапорт и Александър дьо ла Пателиер на Здравко Митков в Сатиричния театър „Алеко Константинов“. Трупата беше отличена от министъра на културата Рашко Младенов за най-успешен сезон и театрален мениджмънт.

Наградите „Икар“ бяха връчени на церемония по случай Международния ден на театъра снощи под купола на цирк „Балкански“.

Тази година отличията са посветени на 95 години от създаването на САБ и 120 години българско цирково изкуство, а визията на церемонията за „Икари“-те е свързана с 95-ия рожден ден на актрисата Стоянка Мутафова.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари