IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 неща, на които трябва да научите вашето момче

16 февруари 2018 12 20

За да порасне истински мъж

Снимка: Istock

Снимка: Istock

От векове наред половете са обгърнати от стереотипи, които в модерното общество все повече се разчупват. Ако искате синът ви да расте в едно развито и съвременно общество, трябва да се постараете от малък да го научите на следните неща:

1. Етикет

Момичето расте, гледайки родителите си – начина, по който говорят, стоят и се обличат. Тя се учи да мълчи, когато се налага, да не повишава глас и да не псува. Етикетът е важен и за момчетата! Той трябва да може да сдържа гнева си при нужда, да не реагира първосигнално, да не нагрубява без нужда. Елементарни маниери като да не си бъркат в носа и явно почесване на слабините на обществено място също са добро начало.

2. Няма нищо лошо в сълзите

Момчетата не плачат! Пълен мит. Сълзите са израз на емоции, а всеки човек притежава такива. Момчетата често задържат нездравословно своите емоции, защото са учени грешно, че проявата им е женска черта.

3. Позволение

Момичетата от малки са учени да искат позволение за всичко – да отидат на парти, да си купят нещо скъпо, да излязат на кино с ухажор. Момчетата от своя страна смятат за мъжка проява да правят каквото си искат. Напълно погрешно разбиране!

4. Чистене

Чистенето не е космическа наука и не се изискват специални умения. Момчетата трябва да умеят да чистят, за да не живеят в кочина. Дори когато си намерят партньорка/съпруга, те трябва да помагат на половинките си, а не да очакват те да свършат всичко.

5. Готвене

И това умение, както посоченото горе, е базово! Момчето ви ще живее само в даден момент и ако не умее да си направи дори салата, ще се тъпче с вредни полуфабрикати, които ще повлияят на здравето му.

6. Хигиенни навици

Момичетата са суетни, момчетата не! Това изречение от години е загубило силата си, имайки предвид възхода на бюти индустрията и метросексуалността. И все пак все още има мъже, които с лека ръка занемаряват хигиенни навици като редовно къпане, подстригване, бръснене, ароматизиране и миене на зъби. Нека вашият син не бъде един от тях.

7. Уважение към жените

Този свят би бил много по-добро място за живот, ако мъжете се научат да уважават жените. И под „жените“ нямаме предвид майките и сестрите им.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари