IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо е по-добре да живеете в малък апартамент

17 март 2018 10 30

7 добри причини

Снимка: Istock Photo

Снимка: Istock Photo

Когато става въпрос за това какъв дом искаме да имаме, винаги ни се струва, че по-големият ще ни е по-комфортен. Всъщност, макар много хора да смятат, че животът в къща или в огромен апартамент е привилегия, обитаването на компактно жилище има доста повече предимства.

Освен че малкият апартамент ще ви спести пари за отопление, ето и кои са другите добри причини да обитавате по-малко жилищно пространство:

1. Ще имате нужда от по-малко мебели

Някои хора могат да сметнат, че това не е предимство, но истината е, че малкото пространство ще ви принуди да сте много по-селективни с мебелите. Скромната квадратура ще ви накара наистина да обмислите добре и какъв вид предмети и декоративни акценти да добавите в дома си. Това също е потенциална възможност за спестени пари – поне ще ви попречи да правите лекомислени покупки.

2. По-лесно ще почиствате дома си

Едно от предимствата на малките жилищни пространства категорично е по-малката площ за почистване. По-лесната поддръжка на малкия апартамент, включва спестено време и пари за почистващи продукти.

3. По-лесно ще актуализирате интериора си

Малкият апартамент дава възможност на своите стопани да обновяват интериора си много по-лесно и бързо. Придържането към модата и тенденциите в обзавеждането, в този случай са много по-възможни.

4. Няма да имате неизползваеми пространства

В голямата къща може да имате една или две стаи, които до голяма степен да не използвате. Едно от най-хубавите неща на живота в малък апартамент е, че всяко кътче си има функция, до последния сантиметър. Най-вероятно ще извлечете максимума от малката квадратура.

5. Няма да се затрупвате с неизползваеми вещи

Малкият дом дава ограничени възможности за съхранение на вещи, което наистина принуждава стопанинът му да се освобождава често от ненужните предмети, натрупани с годините. Ако трудно се отказвате от вещите си, но не разполагате с достатъчно място за всички тях, по-лесно ще вземете решение да се отървете от някои неща, ако нямате много място за съхранение.

6. По-лесно ще създадете цялостна естетика в декора

Повечето от нас имат дефиниран стил на обличане, но в интериора ни е по-трудно да се придържаме към определена модна линия, особено когато живеем в голям дом, обзавеждан в рамките на няколко години. Когато обаче, живееш на малка площ, ти много по-лесно можеш да създадеш цялостната естетика в интериора.

7. Ще стимулирате въображението си

Ако в малкото жилище ви се наложи в част от хола да направите домашен офис, вие ще трябва да впрегнете въображението си, така че пространството да е функционално и все пак да изглежда добре. Подобни творчески предизвикателства в дизайна на дома са почти винаги необходими за по-компактното пространство, така че има шанс да се превърнете в талантлив интериорен дизайнер, без дори да го осъзнавате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

ттт ( преди 6 години )
7 причини да не ви трябват много пари:1- Няма да мислите какво да правите с тях 2- ще стимулирате въображението си как с по малко да закърпите месецаи т. н.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар