IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ето как да задържим фокуса на работното място

1 юни 2017 10 10

Когато постоянно се разсейваме

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

С препълнения график и напрежението на работното място, не е изненадващо, че става все по-трудно да се концентрираме. Управлението на времето и запазването на фокуса се превръщат във важна задача от ежедневието ни. 

Докато най-добрият трик е да се съсредоточим върху една конкретна задава, без да отвличаме вниманието си с друга дейност, следните съвети могат да ни предпазят да се разсейваме от постоянните известия, които получаваме на телефона и лаптопа.

1. Да пием повече вода

Когато сме подложени на стрес, ефективността ни автоматично намалява. Проучване, публикувано в Journal of Nutrition, установява, че дехидратацията на организма може допълнително да влоши концентрацията и менталните ни умения.

Затова трябва да се уверим, че пием достатъчно вода през деня. 

2. Правилната температура е много важна

От данни на проучване, публикувано в списание Building and Environment, става ясно, че продуктивността може да пострада, ако температурата в работното помещение е като твърде ниска или прекалено висока.


Ниските температури могат да предизвикат психически стрес, докато по-високите крият риск от сънливост, което на свой ред ни прави неефективни. 

3. Да засичаме времето

Да определим време, в което ще завършим дадена задача. Можете да настроим таймера на телефона си, за да определим почивките сами за себе си.

Когато знаем, че трябва да се вместим в определено време, за да завършим дадена задача, автоматично ще повишим концентрацията си, за да я изпълним.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари