IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подуване по време на полет – как да се предпазите?

15 септември 2017 08 50

Не е съвсем ясно на какво се дължи този проблем

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Докато летенето може да бъде изключително вълнуващо – нови места, нови перспективи, нови приключения, може да причини и доста неудобства. Едни от най-често срещаните оплаквания, свързани с въздушния транспорт, са поява на отоци и подуване.

Не е напълно ясно защо толкова много хора изпитват това усещане по време на полет. За радост, има няколко начина за превенция и облекчаване на подуването.

Промяната в налягането на въздуха може да доведе до разширяване на газовете в тялото. За да предпазите храносмилателната система, следва да избягвате газирани напитки и пържени, мазни храни преди и по време на полет.

Седенето в продължение на дълги часове също е сигурна рецепта за дискомфорт. Независимо дали пътувате със самолет, влак или кола, е препоръчително да се раздвижвате на всеки един или два часа, за да се предпазите от подуване на корема и отоци по тялото.

Дехидратацията е друг фактор за дискомфорт. Пийте много вода, което не само ще помогне срещу подуването по време на полет, но също така може да предпази кожата и очите от сухота и сърбеж.

Здравословното меню и адекватният сън са трудна задача, когато сме във въздуха, особено в различните часови зони, но те биха помогнали много за облекчаване на дискомфорта.

Приемът на пробиотици по време на пътуване може да подпомогне функцията на храносмилателната система.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари