IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реплика на Венеция ще изплува в Дубай

18 септември 2017 12 40

Планира се и луксозен подводен свят

Снимка: Kleindeinst Group

Снимка: Kleindeinst Group

Дубай ще бъде Венеция. На всеки, който лично е посетил красивия „плуващ град“ и е усетил неповторимата му атмосфера, му е простено, ако погледне със скептицизъм на тази идея.

Въпреки това обаче в Близкия Изток планират да пресъздадат италианския град, известен със сложните си канали и гондоли, именно в Дубай.

Плаващата Венеция ще бъде първата петзвездна плаваща дестинация в света, целяща да донесе очарованието, спокойствието и културата на Венеция до спокойните брегове на Дубай.

Макар проектът на Kleindeinst Group все още да е в ранен етап на планиране, визията е очевидно амбициозна и се оценява на 2,5 милиарда дирхама.

Курортът не само ще прилича на Венеция с канална мрежа, гондоли, внесени от Италия и дори реплика на най-известния площад „Сан Марко“, но също така ще се похвали и с луксозен подводен свят, състоящ се от барове, магазини и ресторанти.

Той ще бъде леснодостъпен от континенталната част, като се планира гостите да пристигат с лодка, хидроплан или хеликоптер. След това те ще могат да се насочат към курорта пеша или с гондола.

Новата Венеция дори ще предлага традиционни венециански фестивали и тържества.

Плаващ самостоятелно в Арабско море, курортът Венеция ще бъде част от „Сърцето на Европа“ – група от шест острова в света на Дубай, разположени на 4 километра от сушата.

Другите планирани курорти на островите включват Швеция, Германия, Монако, Санкт Петербург и Швейцария.

Снимки от плана на луксозната Плаваща Венеция може да разгледате в нашата галерия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари