IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рецепта: Плодов сладкиш със сезонни плодове

30 септември 2017 05 00

Изпробвана рецепта

Снимка: Cloves and Vanilla

Снимка: Cloves and Vanilla

Когато една рецепта е изпитана от първа ръка, можем да се доверим на изпълнението.

По тази причина екипът на Tialoto.bg ще ви представя всяка седмица рецепти от готварския блог Cloves and Vanilla.

Едно от избраните предложения за днес е плодов сладкиш със сезонни плодове. Самият сладкиш се приготвя на принципа на пандишпаненото тесто, което значи, че ще приготвите един лек и въздушен сладкиш гарниран със сезонни плодове по избор.

А за онези от вас, които никога не са имали успех със забъркването на нещо сладко – гарантирам ви, че с тази рецепта ще оберете всички овации!

Съставки:

125 г масло

1 ч.ч. кисело мляко

1/2 ч.л. сода

2 ч.ч. пресято брашно

3 яйца

1 ч.ч. захар

700 г плодове, измити и почистени от костилки

ванилия

Извадете всички продукти извън хладилника, за да се темперират и разтопете маслото. Разбъркайте яйцата със захарта – аз използвам вилица или ръчна бъркалка, няма нужда от миксер – целта е двете съставки да се смесят добре.

Добавете разтопеното и охладено малко масло (за да не пресече яйцата) и отново разбъркайте. Към чаената чаша с кисело мляко добавете содата и разбъркайте докато се активира – киселото мляко трябва да кипне – тогава го добавете към яйцата, захарта и маслото и разбъркайте.

На финала към сместа добавете пресятото брашно и ванилията и разбъркайте до гладка хомогенна смес, не трябва да има бучки брашно – получава се гъсто кексово тесто. Измийте, почистете и подсушете плодовете които сте избрали.

Когато ползвам сливи или кайсии ги разполовявам, когато използвам круши или праскови ги разрязвам на полумесеци. Подгответе си тавичка с високи стени, която да покриете с хартия за печене. Изсипете тестото в тавичката, заравнете и подредете плодовете по повърхността на сладкиша. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути, до получаването на приятен розов цвят на печивото.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари