IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вкусно суфле от праз

26 ноември 2017 06 00

Рецепта, която се прави бързо и лесно

Снимка: Clovesandvanilla

Снимка: Clovesandvanilla

Една лесна и бърза рецепта за любителите на праз лук, която можете да приготвите с или без бекон, представена от Clovesandvanilla.com

Ако и вие обичате сладкия вкус на праз лук в студените зимни вечери, тази рецепта е за вас! Трябват ви само три съставки, за да приготвите тази вкуснотия.

Съставки:

3 стръка праз лук нарязани на средно големи резенчета (5-7мм)

150 г суров свински бекон нарязан на кубчета (по желание)

250 г извара или рикота

2 яйца

1-2 с. л. зехтин

Подправки: сол, черен пипер, щипка индийско орехче

Нарежете на кубчета бекона и го запържете в голям тиган на котлона с малко зехтин (1-2 с. л.), подправете със сол, и черен пипер. Докато беконът ви се запържва, почистете и нарежете на резенчета стръковете праз лук. Когато беконът ви е готов, към него прибавете нарязания лук, покрийте тигана с капак и оставете лука да се задушава. Разбърквайте сместа от време на време, за да не загори. В случай, че не желаете да използвате бекон във вашето суфле, сложете в голям тиган 2-3 с. л. зехтин и след като се нагорещи добавете праза и го задушете по указания по-горе начин.

Когато лукът ви е напълно омекнал и добре задушен, изключете котлона и охладете сместа в тигана. След като сместа се охлади напълно, към нея добавете изварата (рикотата), яйцата, подправките и разбъркайте добре. Готовата смес прехвърлете в тавичка с хартия за печене. Изпечете суфлето в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 мин.

Сервирайте горещо с чаша вино или чаша айрян!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари