IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кокосови снежни топки

9 декември 2017 06 00

Как да ги приготвим?

Снимка: Cloves and Vanilla

Снимка: Cloves and Vanilla

Тази бърза и лесна рецепта от Clovesandvanilla.com гарантирано ще се хареса на всички любители на кокоса и на нестандартните бисквити.

Тези леки и ефирни кокосови сладки наподобяват безформени снежни топки и са едно страхотно допълнение към списъка от коледни рецепти, с които експериментираме от известно време.

Няма да скрием, че в рамките на 25 минути две тави от тези кокоски бяха приготвени и изпечени... фасулска работа!

А най-забавното е, че с преобладаващия си вкус на ванилия и кокос тези бисквитки са подходящи за лято и за зима.

Можете да ги консумирате спокойно дори да сте с глутенова непоносимост. Ето и самата рецепта:

Съставки:

250 г кокосови стърготини

3 големи яйца

1 пак. ванилова захар

½ ч. ч. захар

В една купа смесете първо сухите съставки, а после добавете яйцата. Разбъркайте добре, за да овлажните всички парченца кокос. От така оформилата се лепкава смес оформете подобие на снежни топки (аз просто притисках сместа с пръсти и правех безформени топчета). Наредете кокосовите топчета в тава върху хартия за печене и изпечете за около 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Щом кокосовите ви сладки започнат леко да порозовяват – готови са! Оставете ги да се охладят и приберете в метална кутия или чинийка за сладки. Да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари