IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пиле в сметаново-спаначен сос

27 януари 2018 06 00

Как да го приготвим?

Снимка: Clovesandvanilla

Снимка: Clovesandvanilla

Това ястие няма как да не ви се хареса, но определено е висококалорично. И все пак, имаме нужда понякога да прегрешим, нали? Подходяща компания ще му прави хубава свежа салата и плътно червено вино. А ето я и самата рецепта от Clovesandvanilla.com

Съставки:

450 г замразен спанак

2 броя обезкостени пилешки гърди

1 голяма кофичка заквасена сметана

1 средно голяма глава лук

3 скилидки чесън

Зехтин

50-100 мл бяло вино или розе

Подправки: сол, черен пипер, мащерка, индийско орехче

Измийте и нарежете на кубчета лука, а чесъна нарежете на филийки. Извадете от фризера спанака, за да се отпусне малко. Измийте добре, подсушете и нарежете на кубчета (хапки) пилешките гърди. В една дълбока чиния овкусете пилешките гърди с резените чесън и подправките (сол, черен пипер и стрита мащерка, малко зехтин). Оставете пилето за известно време да се овкуси – около 30 мин.

В дълбок тиган с тефлоново покритие загрейте малко зехтин или друг вид мазнина и запържете лука. Когато лукът ви е готов, добавете маринованите пилешки хапки и разбъркайте добре. Оставете пилешкото да се готви на силен котлон и го разбърквайте от време на време, за да не загори. Добавете виното и подправките и разбърквайте периодично, докато виното се изпари.

Когато месото ви е готово и виното/сосът се е изпарил е време да добавите замразения спанак. Разбърквайте периодично и ако има нужда подправете с малко сол, за да се овкуси спанакът. Когато и водата на спанака се изпари, добавете сметаната, разбъркайте хубаво, овкусете с щипка индийско орехче и намалете котлона от 9-а на 7-а степен. Оставете ястието да къкри около 5-10 минути и сервирайте.

Ако обичате ориз, може да сервирате ястието с купичка сварен бял ориз, но така количеството на въглехидрати ще се покачи значително и в комбинация с калоричното ястие няма да бъде особено подходящо ястие за вечеря.

Консумирайте горещо с чаша вино и хубава зелена салата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари