IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Салата с печени пиперки

4 февруари 2018 06 00

Приятна есенна идея

Снимка: Clovesandvanilla

Снимка: Clovesandvanilla

Обожаваме вкуса и аромата на печени червени чушки. Много, ама много ни е любим този „есенен парфюм“.

Може би заради това една от най-любимите ни есенно-зимни салати е много семплата салата от печени чушки с лук, козе сирене и маслини!

Ако и вие обичате семплите рецепти, червените чушки и искате да подходите разтоварващо през първите месеци на януари – тази салата е точно за вас, прекрасна е за лека вечеря с чаша домашно червено вино.

Ето и съставките на рецептата на Clovesandvanilla.com

1 кг печени и обелени червени чушки (в зимния период използвам домашно приготвени и затворени в буркани печени чушки, без никакви добавки или вече изпечени и замразени чушки от фризера, които след като се размразят имат реален фкус и аромат на току-що изпечен зеленчук)

1 голяма глава лук

100 г козе сирене (може да го замените с овче сирене или предпочитаното от вас бяло сирене)

шепа маслини за разкош

сол, зехтин и оцет на вкус

Нарежете на средно големи парчета обелените печени чушки и ги поставете на дъното на салатената чиния. Върху тях поставете ситно нарязания лук, гарнирайте с резени сирене и шепа маслини. На финала залейте с щедро количество зехтин, сол и оцет на вкус. Оставете около 5-6 минути зехтинът, оцетът и солта да овкусят чушките и сервирайте.

Ако не ви се намират хубаво сирене и/или маслини, можете да сервирате салата и само във вида чушки с лук – отново ще бъде много, ама много вкусна!

Семпло, бързо и много вкусно!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари