IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Романтиката сред мъжете – може, но само в първите шест месеца

12 февруари 2018 08 10

Задълбочи ли се връзката – свършва романтиката

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Мъжете примамват дамите с романтични жестове, но се оказва, че те спират само шест месеца след началото на връзката, съобщава Daily Express.

Изданието се позовава на проучване на британски експерти, които са направили анкета сред 1500 жени с дългогодишни партньори.

Те отговорили на въпроси за нагласите на своите половинки и станало ясно, че съвсем скоро след като отношенията между двама души се задълбочат, свършват и романтичните жестове.

Изследването е по поръчка на Фотобокс и от него се вижда, че едва 20 процента от представителите на силния пол са били зарязани от жените си заради подобни неща.

Четиридесет на сто от участничките в допитването споделят, че съпрузите и партньорите им не си „падат“ по сантименталности. Над една трета от дамите казват, че мъжът до тях се притеснява да показва емоции.

Седемдесет процента от анкетираните жени си обясняват липсата на романтика у партньора си с примера, който му е дал неговият баща.

Десет на сто от дамите разкриват, че партньорите им избягват да правят романтични жестове от страх, че приятелите им ще разберат и ще им се подиграват.

Внушителен процент от жените споделят, че никога не са получавали от избраника си любовно писмо, прочувствена поема, закуска в леглото или дори романтично съобщение.

Допитването показва още, че 66 процента от съпрузите на анкетираните дами не са паднали на едно коляно, когато са правили предложение за брак, както и че „коравите“ 89 процента от мъжете не са проронили и една сълза пред олтара.

Колкото до предстоящия празник Свети Валентин, 40 процента от жените очакват като подарък картичка, 23 процента – луксозни бонбони, 10 процента – романтична вечеря, седем процента – парфюм, а една на 20 – бельо.

„Окаяните“ десет процента от дамите не крият, че няма да получат абсолютно нищо от „скараните“ си с романтиката партньори.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари