IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина да се вслушате в интуицията си по време на интервю

13 февруари 2018 12 15

Как да се насочите към правилната работа за вас?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато отивате на интервю за работа, искате да направите възможно най-добро впечатление. Затова се подготвяте внимателно – избирате облеклото, мислите как да отговорите на въпросите, пристигате по-рано за срещата.

Ако всичко мине добре и получите работата, това определено е успех. Най-голям би бил успехът обаче, когато получената работа е най-подходящата за вас.

Как обаче може да разберете дали сте се насочили в правилната посока? Обърнете внимание на тези 3 начина, по които интуицията може да ви подскаже, че това е правилната работа за вас.

1. „Прочетете“ стаята

Представете си, че влизате в стая, където 5 човека от фирмата се готвят да ви интервюират. Те не говорят помежду си и изглежда, че се опитват да подредят бележките си, а усещането в стаята е тревожност и напрежение.

Опитайте да забележите подобни детайли по време на самото интервю, както и начина, по който се чувствате, тъй като това ще ви даде насока относно атмосферата в съответната компания. Така ще може да разберете как бихте се чувствали, ако работите там.

2. Чуйте какво не ви казват

Понякога всичко изглежда, че върви чудесно по време на срещата – интервюиращите задават подходящите въпроси и изглеждат впечатлени от опита на кандидата. Когато обаче дойде моментът, в който той/тя сподели изискванията си заплащането, настава мълчание.

Ако не послушате първоначалния съвет на интуицията си, може да загубите много време, което би могло да бъде инвестирано по-добре и да си намерите по-добра работа.

Така че по време на интервю запитайте се дали има нещо, което те премълчават или отклоняват отговора? И ако е така, колко важен е той за вас?

3. Чувството на страх не означава, че работата не е за вас

Работата изглежда перфектна, но се страхувате, че не сте достатъчно добри. Не можете да си представите как бихте могли да работите на позиция, на която нямате опит или която носи със себе си много отговорности. Това може дори да ви откаже.

Въпреки страха обаче, обърнете се към интуицията си и ако тя ви казва, че това е мечтаната работа от вас, вслушайте се и се впуснете в приключението.

Ако вярвате в себе си, ще успеете.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари