IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 неща, които да правите по време на дъждовната почивка

31 юли 2018 11 40

Не стойте в хотелската стая

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Плануваме почивката си на море или планина месеци по-рано, нямаме търпение да дойде и накрая започва да вали из ведро. И така цяла седмица. Нека бъдем реалисти – до края на август едва ли ще се порадваме на истинското лято. Няма как да си поръчаме идеалното време, но можем да организираме нещата така, че да си изкараме добре.

Ако сме си платили предварително, трудно може да отменим резервацията. Вместо да лежим в хотелската стая и да се ядосваме колко сме прецакани заради метеорологичните условия, можем да си изготвим план с какво да се разнообразим извън нея.

Tialoto.bg подбра няколко неща, които ще превърнат дъждовната почивка във вълнуващо приключение:

Посетете местно кафене

Няма нищо по-отпускащо от това да пиете кафе в някое малко и уютно заведение докато вали. Ще четете вестник, книга или ще слушате за какво си говорят околните. Можете да си поръчате и други напитки, които със сигурност ще ви бъдат приготвени по-различно, защото се намирате на ново място. Престоят там няма да е загуба на време, а възможност да се запознаете с живота и нравите на местните хора. Ако отидете в Златоград, например, може да изпиете едно въртяно кафе, приготвено на пясък.

Програма в хотела, театър или концерт

Ако времето е лошо, помързелувайте в хотела, но междувременно се информирайте дали има аниматори или специална програма за гостите. Ако такава липсва, потърсете местното културно средище – театър, кино или читалище, където може да има някоя проява. Много често през лятото актьори или музикални изпълнители са на турнета из страната.

Вземете си вана/идете на спа

Едно от интересните неща, което правите в хотела при лошо време, е да се възползвате от процедурите, които предлага. Поплувайте в басейна, идете на спа, масаж или просто си вземете топла вана и слушайте музика.

Разгледайте забележителностите

Дори и да вали, не се отчайвайте. Сложете си подходящи дрехи, вземете си чадър или дъждобран и обиколете забележителностите на града или селото, в което сте отседнали. Музеят и читалището може да бъдат първите ви спирки, от които да научите за историята и традициите в региона. Ако сте в някое по-голямо населено място, потърсете в интернет кои са най-интересните неща, които може да разгледате.

Опитайте местна кухня

След като обиколите най-интересните места на локацията, в която се намирате, опитайте от местните гозби. Със сигурност има 1-2 кръчми или ресторанти, които си струва да посетите именно заради вкусните специалитети, които се приготвят само там. Не си поръчвайте пържени картофи, а попитайте за нещо традиционно, с което да предизвикате сетивата си.

Идете на шопинг

Във всеки град или село има малки магазинчета на творци, в които може да намерите най-различни предмети ръчна изработка. Дори на някои места, например в Етъра, може да видите на живо целият процес на създаване. Освен магнитчета, от тях може да си купите уникални неща, някои от които не могат да бъдат намерени никъде другаде.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари