IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 ресторанта в света, които всеки трябва да посети

3 август 2018 13 00

Похапвайте сред ледени фигури в Дубай

Източник: ONaturel

Източник: ONaturel

Ако обичате хубава кухня, най-вероятно ходите с близки и приятели на ресторанти, които до момента не сте посещавали, за да опитате нещо ново. А вечеряли ли сте в някой известен ресторант в чужбина? Затова е създаден кулинарният туризъм, при който хора пътуват зад граница, за да се докоснат до магията на традиционни ястия от различни страни.

Казват, че поне един път в живота си трябва да поглезите сетивата си в някой изискан ресторант. По света има най-различни, които ще ви омаят не само с храната, но и с интериора и удобствата, които предлагат. Други могат и да ви шокират. В Азия, например, има място, където ще ви сервират в малка тоалетна чиния, а във Франция съществува ресторант, в който се яде без дрехи.

Ето шест от най-невероятните тематични ресторанти по света, които всеки би искал да посети.

1. "Ithaa Undersea Restaurant“ в Малдивите


Източник: Conrad Maldives Rangali Island/Facebook

Този ресторант е за почитателите на гмуркането под вода. Той предоставя 180-градусова панорамна гледка. Може да ядете морски дарове и същевременно да наблюдавате как рибите и делфините плуват около вас. Това удоволствие обаче струва над 200 долара на човек в зависимост от това какво и колко си поръчате.

2. „Redwoods Treehouse“ в Ларкварт, Нова Зеландия


Източник: Redwoods Treehouse/Facebook

Прекрасно място за планинарите и любителите на зеленината. Ако обичате да се разхождате сред природата, вечерята в този ресторант определено ще ви хареса. Той е построен нависоко сред дърветата, като за да стигнете до масите, трябва да се качите на специален дървен асансьор.

За съжаление, ресторантът приема клиенти само за частни партита като сватби и други подобни.

3. „Safe House“ в Чикаго, Илинойс


Източник: SafeHouse/Facebook

Ако харесвате филмите за Джеймс Бонд, минете под прикритие като посетите ресторанта. Той прилича малко на българските „Escape rooms“, в които има тайни помещения и загадки, които трябва да бъдат разгадани. За някои стаи ще са ви нужни пароли за достъп. Ако искате да приемете предизвикателството да похапвате там, ще минете и през специален тест, с който да покажете, че не сте двоен агент.

4. „Calico Cat Cafe“ в Токио

Източник: IStockphoto

Уникално място, което всеки, който харесва котки, трябва да посети. Още на входа му ще чуете мяукането на животните, които са навсякъде. Всъщност това е ресторант, в който може да заведете котката си. Там можете да играете с нея и да я възнаградите с вкусна суха храна. Такива заведения има на много места в Азия.

5. „Chillout Ice Lounge“ в Дубай

Източник: Chillout Ice Lounge/Facebook

Тъй като в Дубай времето е много горещо, хората търсят прохлада. Местни предприемачи правят ресторанта с ледени скулптори в център „Times Square“, който е първият в Средния изток. Всичко в него е от лед – масите, столовете, чиниите, чашите, а вътре се сервира гореща храна. Освен това той е осветен с разноцветни светлини и си заслужава да го посетите.

6. „The Airbus A-380 restaurant“ в Тайван

Източник: StringerChina/Reuters

Интериорът на уникалния ресторант е заимстван от най-големия пътнически самолет в света. Ако искате да обядвате или вечеряте в него, трябва да се сдобиете с бордна карта, тоест да си купите билет. Цените са за няколко класи. Много от ястията се сервират в пластмасови чинии, но вкусът им е уникален.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари