IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рецептите на шеф Владимир Ангелов: Салата "Татаки"

18 август 2018 05 00

Предястие в азиатски стил с риба тон

Снимки: Иван Ерменков

Снимки: Иван Ерменков

Шеф Владимир Ангелов е с близо 17-годишен стаж в кулинарията. Работил е в кухните на най-елитните и престижни ресторанти в столицата. Този опит го кара твърдо да вярва, че най-ценното нещо в неговата работа е екипът. За него няма по-малко или по-важно звено в кухнята, защото само ако всички работят в пълен синхрон могат да постигнат перфектното блюдо. 

Прекарва близо една година в испанския град Хихон, където овладява всички тънкости на континенталната европейска кухня. Ето защо и днес изпитва силно влечение към испанската храна с френски влияния. 

Шеф Ангелов обича да експериментира със средиземноморската кухня, като я допълва и с нотки на азиатска пикантност. За него и екипът му е страст да съчетават вкусове от цял свят с класическите кулинарни техники. 

В няколко поредни уикенди ще ви представим рецепти на шеф Владимир Ангелов.

Салата "Татаки" в азиатски стил с риба тон (1 порция)

Време за приготвяне - 8 минути

Необходими продукти

100 г жълтопереста риба тон

80 г зелена салата

80 г лоло росо 

50 г китайско зеле

50 г чери домати

15 г пресен лук

50 г краставици

5 г кориандър 

5 г босилек

5 г спанак

30 г жълта и червена чушка

Азиатски дресинг:

100 г сок от лайм

50 г кафява захар

20 г фиш сос

15 г шрирача сос

15 г джинджифил

20 г зехтин

Начин на приготвяне:

Всички листни зеленчуци се смесват с китайското зеле. Добавя се пресен лук, кориандър, босилек, чери домати, краставица (нарязана на ивици), чушки на жулиени, след което се овкусява с дресинга. Поставят се в дълбока чиния.

Запечатваме рибата тон от всяка страна за 20 секунди. Овкусяваме със сол и сусамово олио и овалваме в печен бял хляб и черен сусам. 

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари