IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6-те най-завистливи зодии

17 август 2018 14 40

Зодиакалните знаци, които все надничат в паницата на другите

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Завистта е малко по-пасивно чувство от ревността, но обикновено хората, които изпитват първото чувство могат да се превърнат и в едни истински ревнивци. И двете негативни чувства мотивират човек да предприема действия, които обикновено са против здравия му разум.

Ако ето и кои са най-завистливите зодиакални знаци, според повечето астролози:

1. Телец

Телците са материалисти. Те обичат да притежават красиви и скъпи вещи, да си почиват на скъпи курорти и да се хрантя в гурме ресторанти и ги боли, когато другите хора имат тези неща, а те ги нямат или не могат да си ги позволят. Всъщност, именно завистта може да амбицира  Телеца и да го направи по-конкурентен, което е добре в неговия случай, защото иначе той е мързелив. Желанието за удобен и луксозен живот обаче, го мотивират да работи.

2. Дева

Девите са склонни да завиждат на онези, които изглежда че имат всичко в живота. Социалните медии могат да засилят завистта на Девата, защото все ѝ се струва, че животът на познатите ѝ е по-съвършен от нейния. Девите понякога са супер критични към другите и това също може да е породено от завист. Представителите на този знак се ядосват, че работят толкова усърдно, за да имат перфектен живот, а по-малко достойни хора се справят по-добре от тях.

3. Козирог

Козирогът наистина не иска да завижда на другите, но понякога завистта се прокрадва в сърцето му, когато някой се окаже, че е постигнал успеха, за който той е мечтаел и се е трудил усилено. Подобно на Телците и Козирозите използват своята завистлива енергия за стимул, който да ги мотивира още повече да изпълняват своите цели. Те са склонни да поддържат много ясна картина в съзнанието си за това и се стремят към постигането ѝ.

4. Скорпион

Скорпионът обикновено не завижда за това, което другите хора имат по отношение на луксозни предмети или вещи, но завиждат за атлетичната мъжественост или женствения финес, които други хора притежават. Те завиждат за техните артистични таланти или личностни черти. Скорпионът може да завижда на близките си за техните свестни партньори, добри приятели, готини шефове и т.н. Завистта при представителите на тази зодия често ескалира в ревност.


5. Близнаци

Някои Близнаци наистина са малко повърхностни, но това не им пречи да имат цели, върху които са се фиксирали. Лошото при тях е, че те искат да постигнат това, което близките им хора имат. Просто обичат да се сравняват с хората от своя социален кръг, твърде много. Тоест, това не са техните собствени мечти, а мечтите на някой друг. Например, ако най-добрият им приятел има хубава къща, представителят на Близнаци ще иска по-хубава, за да не се чувства по-долу, а не защото наистина му се живее в къща.

6. Везни

Везните са склонни да завиждат на хората, които имат ясна представа за целите си и ги преследват неуморно. Везните може да се чувстват потиснати от своята нерешителност и липса на инициативност. Те хем искат да бъдат признати за своите таланти и способности като хората, на които завиждат, хем някак си все не успяват да се изтъкнат и да се заявят в обществото, така че да бъдат забелязани и оценени по достойнство. Това много ги яде отвътре.  

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )
ne obi4am da zavijdam , nito na men da zavijdat.ne sum takava zodia . taka e i hlapeto mi - bliznak . v statiata ima neverni ne6ta.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар