IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По часовник: Работа, ядене, тренировки, секс...

31 август 2018 12 00

Режим показва идеалното време за всяко нещо

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Ежедневието на голяма част от населението у нас е доста забързано. Ставаме недоспали сутрин и тичаме за работа, закусваме или обядваме пред компютъра докато държим храната в лявата ръка и действаме с мишката в дясната, правим разни неща на крак... Малцина са онези, които вършат всичко по строго определен график. 

Според проучване във Великобритания, именно режимът по часовник е най-добрият начин да водим по-здравословен начин на живот. Допитването, осъществено по поръчка на производители на хранителни добавки, показва, че за всяка дейност (например хранене, пиене на вода, трениране, секс) си има идеалното време, пише "Дейли експрес".

Ако се чудите кога е най-добре да ходите на фитнес - дали сутрин или вечер, по кое време да си почивате и кога сексът ще бъде най-задоволителен, вижте специалния график, който учените съставят на базата на отговорите на хората, участващи в проучването. 

6,45 ч. 
Идеалният час за събуждане от сън. Препоръчително е той да е бил с продължителност от 7-9 часа, за да се чувствате отпочинали и свежи сутринта. 

7 ч. 
Рано ли ви е за тренировка? Ако обичате по това време да си пиете кафето, глътнете го набързо и направете няколко кардио упражнения вкъщи. Според проучването, в този час е добре да проведем една лека тренировка на гладно. По този начин ще изгорим по-голямо количество мазнини. 

7,15 ч. 
Идва време за вкусна и здравословна закуска. Тя трябва да е 30 минути след събуждане. Според резултатите, близо 84% от респондентите посочват, че не се тъпат и трупат килограми, ако се хранят в точно определено време. 

7,30 ч. 
Ако обичате да правите секс сутрин, точно преди работа, то най-подходящото време за това е в този час. Около 45 минути след събуждане в тялото има голямо количество енергия. 

9,45 ч
Според специалистите, в този час трябва да започваме работа. Оказва се, че пикът на мисловната дейност на човек е около три часа след събуждане. Тогава той е най-концентриран и креативен. 

10,45 ч. 
Вече е време за почивка, защото организмът е напрегнат и стресиран.  

12,15 ч. 
Смята се, че в този чай е най-удачно да се обядва - четири часа след закуска.

15,30 ч
По това време хората, които спазват диета, са най-уязвими и могат да "прекрешат" с похапването на нещо сладко. 

18 ч. 
Хората, които имат някакъв здравословен проблем или са на диета, трябва да вечерят в този час. За съжаление повечето свършват работа в този час и тепърва се прибират по домовете си. 

18,10 ч. 
Време е за консумацията на алкохол. Така черният дроб има достатъчно време да се възстанови до лягането. 

18,30 ч. 
Силови тренировки за спортуващите активно. 

22,10 ч. 
В този час вече трябва да се отправите към спалнята, защото резултатите от допитването, тогава е идеалното време за лягане. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари