IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си приготвим патладжан кебап?

6 септември 2018 05 00

Бързо, лесно и много вкусно

Как да си приготвим патладжан кебап?

Тя е акушерка по професия, но хобито ѝ е да приготвя вкусна храна, с която да глези своите близки. Привърженик е на здравословното хранене и не се притеснява да експериментира в кухнята. Често използва продукти, които е отгледала в собствената си градина.

Tialoto.bg ще ви представя любимите рецепти на Десислава Киликчийска. Ето как да си приготвите нещо вкусно за обяд в почивния ден - патладжан кебап. 

Необходими продукти: 

- 4-5 средно големи патладжана

- 1 кг мляно месо от свинска плешка или телешко

- 250 г моцарела или кашкавал

- 1 консерва (500 мл) домати

- 2 яйца

- подправка за кайма

Измиваме патладжаните, надупчваме ги на две-три места с нож и ги слагаме да се пекат. Обелваме изпечените патладжани и ги оставяме да изстинат. Правим разрези в патладжаните и слагаме моцарела.

Омесваме каймата с две яйца и подправките. Аз ползвам тази ориенталска подправка.

Върху парче стреч фолио поставяме част от каймата, разстиламе я и слагаме отгоре патладжана. Навиваме като бонбон, така че каймата да обгърне патладжана отвсякъде.

В тавата наливаме доматите и отгоре подреждаме обвитите с кайма патладжани.

Запичаме за 40 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Поръсваме обилно с пресен магданоз и сервираме.

Източник: Wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари