Броени часове остават до сватбата на годината – сватбата на принц Хари и Меган Маркъл и истерията вече достига върха си. Най-вече във Великобритания, но не само. Целият свят е обърнал поглед към кралското семейство и е в очакване на венчавката. Ще разбие ли церемонията клишетата на Острова и ще затихнат ли скандалите, които предшестваха подготовката за голямото събитие?

Според специалиста по етикет и протокол Невена Басарова церемонията няма да е типичната кралска сватба на Острова и именно това е интересното.

Още по темата

„Англичани и американци са насочили поглед към Великобритания. Българите също проявяват интерес. Определено събитието ще се наблюдава от милиони. То ще бъде реално доста по-малка сватба от тази на Уилям и Кейт. Тогава гостите бяха 1700, сега са само 600“, подчерта експертът в „България сутрин“.

Тя отбеляза, че на церемонията няма да присъстват кралски особи, но традициите за кралска сватба ще бъдат спазени.

„Меган Маркъл е доста различна и не е с кралско потекло, но британският протокол е доста консервативен. На холивудските звезди ще им се наложи да спазват правилата. Селфита и интервюта за тържеството не са позволени. Всички гости трябва да са скромни и да не привличат голямо внимание“, допълни още Басарова пред Bulgaria ON AIR.

По думите на журналистката Стаси Кара голяма част от колегите на Маркъл вече са пристигнали на Острова.

„Ако Меган реши да се върне към киното, въобще няма да има проблеми. Мисля, че Хари много я обича и се държи прекрасно към нея. Светът гледа на Хари по-различно, отколкото на Уилям. Виждала съм Хари в барове в Лондон и той е известен купонджия“, обясни тя.